3 Mart 2008 Pazartesi

1 Mart Cumartesi Ariliktan Haberler

Buda Kafkas F1 anali kovan, mevcut bayagi az ama yirtmis gibi, ortada kapali yavrular var.. yuru bee kim tutar seniiiii..:)



italyanin kanatlari biraz yipranmis ama gecen yaz 5 kovana destek verdi...






Buda italyan ana, geldigimizde yavru ucuruyordu. Mevcut ve yavrumu durumu gayet iyi idi. Ana ari basmis gaza, cok iyide beslemisler.. Bahara ,kesin italyan cikmaz denilenlere duyrulurrrr:)) 2 yasindaki italyan ana masalllah sapa saglam...cikardi kisi...Demekki is daha cok aricida; sonbaharda yavruya tesvik, iyibir varoya mucadelesi ve ariyi sikistirmada, ari irkida 2. planda geliyor..




1 mart cumartesi hava bayagi guzeldi 16 derece, butun kovanlara sari ve turuncu renklerde polen gelisi bayagi guzel. Butun kovanlari actik ,genel bir inceleme ve kek takviyesi yapildi. 2 kovan haric digerlerinde yumurta ve yavru gorduk. Fakat uste resmi gorulen kovan sondu sonecek, bir avuc ari kalmis. Henuz yumurtada atmamis, anasi saglam, bahar gelmek uzere bakalim kayipsiz kapatabilecekmiyiz...





2 yorum:

Unknown dedi ki...

tuncay kaptanım çok güzel,ama bi öneride bulunabilirmiyim arılarınıza keskin şurup vermelisiniz daha güzel olur.esenlikler....

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Sagol Salih abi, havalar biraz daha isinsin, verecegim surubu. Havanin birden soguyup yavrularin kirilmasindan korkuyorum. Bizde nerde senin kadar ari abi, bizimkiler 2-3 cerceve cikmiş kiştan..:)