8 Mart 2009 Pazar

Sofradaki Ballik


Gecenlerde alisveris yaparken bu sofrada kullanilacak ballik cok dikkatimi cekti.. sofradaki balin icine bicak, kasik girip cikmasi pek hosuma gitmiyor... hem mandali sayesinde bali akitmiyor bicak gibi kesiyor..Fiyatida uygun sayilir..
Bu hafta gene arilara bakmak icin hava musait olmadi... ama bu seneki kadar da istanbula yagmur yagdigini hatirlamiyorum.. barajlar %85 doluluga yaklasiyor... bereketli bir sezon yasiyacagiz sanirim..
Havalarin ocak ayinda guzel gitmesi arilarin yavruya yatmasina ve ardindan havalarin yagmur ve soguk yapmasi arilarin mevcut yiyeceklerinin bitirmesine, sonucunda da aclik olumlerine yol acmistir.. yaklasik 20 kovan kapagini bu sebepten kapatan arici arkadasim var..insan cok uzuluyor.. herseyden once milli servetlerimiz gidiyor... arilarimizin yiyecek stoklarini sonbaharda cok kuvvetli tutmamiz gerektiginin gercegini bu sene aci yasamis olduk...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Tuncay'cığım söylediğin gibi bana göre eksiğimiz ayçiceğinden balı sağdıktan sonra bizim için sezon bitti zannediyoruz. Bal hasadı açısından sezon bitmiş olabilir ama arı kışlatılması için sezon yeni başlamış oluyor bence. Bu sene pürene gittiğimizde arıları devamlı şerbetle besleyerek balı sırlatıp kışa girmemiz lazım. Bunu yaparsak kışın bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Ballığında harika,
Selamlar,

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Kaptan bu sene hafta sonları hep havalar yagışlı ve soğuk geçti.
Arıların sönmesiyle alakalı söylenecek çok şey yok, sonbaharda arsı güçlü, bal stogu iyi anaarıda gençse o kovanı söndürmek çok zor.

Kovanlarımıza hakimsek sorunsuz ve beslemesiz bahara kadar hiç problem yaşamadan çıkarız. Çok kovan söndürenlerde çok arısı olanlar. Bazı kovanları gözden kaçırıyorlar, zaten kayıt sistemi diye bir şey olmayıncada sönmeler kaçınılmaz oluyor.

UĞUR GÖK dedi ki...

Tuncay BEy tespitleriniz çok doğru.Bütün şartları yerine getirdik bal stoğu çok süperrdi arıların ama bu haftaki kontrollerde arılarda baktım yiyecek kalmamış.Takviye yaptım.Bence bütün arkadaşlar yiyecek kontrolünü hemen yapmalılar çünkü açlıktan ölümeler artabilir.