30 Mart 2009 Pazartesi

Mugladan Arilar Geldi

Pazar Gunu Mugladan siparis ettigimiz 5 adet kovana bakmak icin Saim ve Nigmet Abiyle beraber Ferizli ye gidildi. Tabi yanimizda yedek kabartilmıs peteklerle beraber. Ferizliye vardigimizda Nigmet Cavusoglu bize guzel bir kahvalti hazırladı sagolsun...Tavuklarin altindan alinan taze koy yumurtalarinın tadini ozlemısım..

Sırayla Saim abinin kovanlarindan başlanarak tum kovanlar kontrol edildi. Yukardaki resimdeki arka kovan yalanciya kacmiş, nufusuda baya iyi, hemen yandaki zayif analı kovan ile yer degistirdi ve anasiz kovan arkaya alindi. Cıkan tarlacilar ondeki bu kovani guclendirecek , haftayada yalanci arilar oldugu yere silkelenecek.. Burda nektar akimi iyi oldugundan anayi kesmezler, 1 saat sonra kontrol edildiginde ana rahatca geziniyordu.


Arıların hemen hemen hepsine teşvik surubu verildi, yumurta ve ana kontrolu yapıldi. Petek istiyenlere kabartilmis petek verildi.Arilar 6-7 citayi tasmıs durumda, hatta bir kovan yusuklerı bıle dikmis, birtanesinde anaari namzetlerinin yusunu kapamak uzere..Tabi hemen mudahele yapıldı Cıtaları 9 a tamamlandi..

Yukardakiler mugladan gelen arilarim. Masallah nufuslari bayagi iyi, insallah ogula kacirmam..6 cerceve ari 5 tanesine yumurta atmıs durumda..Nektar ve polen gelisi super..Bu gidisle ya kat atilacak yada bolme yapilacak...
Burdaki ise Saim abinin ana arisi, masallah at gibi 4 nala yavruyu basmıs durumda...
Muglaya bu polen kapanlı kovani, iyi havalandirma yapsi diye takozunu cıkardarak gondermistim, ferizliye gelirkende almayi unuttum, burda arilar usumesın diye Karton ile operasyon yapıldı(ızgaralar ve musluk daraltildi)..


İşimiz bittikten sonra ısınmak icin kasalar yakildi...Hava cok degisken oglen golgede 22 derece olan hava poyrazın etkisiyle 13 dereceye dustu..

1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Erdem,ekip ruhu ile çalışmanız ve yardımlaşmanız çok güzel bir görüntü,Muğladan gelen kovanlarınızından güzel haberler ve verim beklentilerimi iletiyor tüm ekip arkadaşlarınıza başarılar diliyorum,saygılarımla