Arılara suluk için hazırladığımız düzenek bayagi hosumuza gitti, agaca yer yapıp koyduk. 4 ayaklı hayvanlardan uzak olsunda. Burda en fazla kuslarla paylasırlar sularını. Kovanların tam karşısında, agac gölgesinde guzel bir yer.
Suluk etrafina çakıl taşlarınıda yerlestirdik. Bayaği rağbet gordu, arılar hiç boş bırakmıyorlar. yaklasik 4 lt civarında su kapasitesi var.
Karınca zaralısı ıcın Sayin Kadioglundan aldığımız alçı taktiği uygulandı.. Bayagı etkısı oldu, artık kovan kapagi altinda karınca yuvalanamıyor.
Verilen temel, tel e yapıstırma sırasında zedelendiginden ,alttan bu vazıyette kesmısler. Petek yapıstırmak için en ıyısı aku yontemi. Daha onu yapamadık.
5 yorum:
Sayın Tuncay Erdem:
En son resimdeki görünüm aynı çerçevede yavru polen ve bal olması uygun değil çünkü o ana üremek için çekingen yeterli arısı yok kovanı ısıtmakta zorlanıyor gibi geldi bana veya anası yaşlıda olabilir.
Saygılar.
murat abi son cerceve idi o, arida biraz sikisik, serbetide fazla verince cikan yavrunun yerine polen ve bali basmislar.
Ugur abi yorum icin sagol. sanirim fotograstan rengi beyaz cikmis. bilgi icin tesekkurler.
İyi günler.
Boğaziçi üniversitesi’nde öğrenciyim. Aldığım bir ders kapsamında arıcılık üzerinde bir araştırma yapıyorum. Amacım, balın kovandan masamıza gelmesine katkısı bulunan insanlarla konuşup bu yolunu çizmek.
Birkaç soru sormak için bir bal üreticisiyle mülakat ayarlamaya çalışıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Projenin teslimatı yaklaştığı için mülakatımı bu hafta içinde yapmam gerekiyor. Öyle bir mülakat için müsaitseniz, ya da müsait olabilecek bir arkadaşınıza beni yönlendirebilirseniz sonsuz minnettar olurum. smart_mask3@yahoo.com mail adresimden benimle irtibata geçebilirsiniz (Not: İstanbul’da ikamet ediyorum)
PS: Türk arıcılık hayranların blog camiası inanılmaz—sayfalar çok güzel. tebrik ederim
tuncay gurbettesin dedik bekledik bir aydır aynı manzara görmekten bitik düştük e hadi artık.
Yorum Gönder