13 Ocak 2008 Pazar

Pazar ziyareti

Bizim marangoza okadar siparis vermemize ragmen daha 1 tane bisey alamadik 1 seneden beri, 7 ay once Ruset kovan siparisi verdim hala yok, polen kapanli kovan siparisi vermistim oda yokk, tahta ortu sipariside yok. bakalim simdi 10 tane ogul yakalamak icin kovan siparisi verdim, nasip.. bellimi olur belki yapar. Biz ordayken gecen seneden siparis vermis bir arici arkadas geldi, oda ayni seyden munzarip ama o parayi pesin vermisss..

Arilara giderken bizim uc kagitci marangoza ugradik bakalim kutuk kovani ne alemde diye, is yarida kalmis, bakalim nezaman verecek....

Bende bir poz vereyim dedim. Bakmayin eldiven giydigime, 2 dakka once elimden optuler.

Butun kovanlar tek tek incelendi, fazla petekler alinip tekrar sikistirildi. Maasallah durumlar suanda iyi, dayanin kizlarr.....



Ya birakin artik su keki, kovanlari acildi kek disari alindi hic umursamiyorlar.




Havanin guzel olmasi cok iyi oldu Ocak ayinda boyle bir havanin pazara gelmesi tam isabet. Her iki resimde de Ana nerde bulun bakalim dicem ama bu kadarda kolay soru olmaz kiiii..






Ocak ayinin 13 unde de ana yi boyle gormek zevkli oluyor. Dayanin sunun surasinda martta ne kaldi..




Yukarida kis icin yapilmis bir sikistirma ornegi goruyorsunuz. amerikan bezinin icinde kirpilmis kagitlar mevcut.

9 yorum:

HB dedi ki...

Kışın ortasında neden açıyorsunuz kovanları. Salkımda arılar rahatsız edilir mi?

Üstten bakın tamam... Allah allah... O elinizde çerçeve ile pozlar Mayıs ayında verilmesi gerekiyor. Şimdi o salkım dağıldı ya bakalım nasıl toplanacak.

Ballı Baba dedi ki...

Değerli kardeşim, bu 3 fotoğraf aynı kovandan ise üzgünüm ama bilmen gerekir ki hiç bal kemeri yok, kısa süreli kapalı havada bu arı aclıktan ölür. Ancak üzerindeki keki naylonla değilde biraz katı şekilde tam arının üzerine gelecek şekilde koyman lazım. İnşallah bir şey olmaz... Çalışmalarınızda başarılar.

Yalçın Sezer dedi ki...

Oktay bey merhaba,

Ballı babaya katılıyorum. Eğer arının durumu bu ise işi çok zor. Bana kalırsa siz bu arı için kek vermek yerine derhal çerçeveli bal bulun ve tam dolu ise iki adet çerçeveli balın alt kısmlarının sırrını alın ve arıların tam orta noktasına yerleştirin. Vereceğiniz iki çerçeve bal ile bu arıyı kurtarabileceğinize inanıyorum.

Başarılar.

Yalçın SEZER

oktay dedi ki...

Yok hocam o cerceveler farklı kovanlardan. zaten onları ayırdım, kovandakilerin bal kemerleri cok iyi, hatta soyle bir yorum yaptık biladerle "Artık arılara kek vermeye gerek yok cunku daha balları duruyor"
Naylon ile verdiğim kek ise hemen hemen salkımın üzerinde ve alt kısmı acık. Uyarılarınız ve tavsiyeleriniz için ayrıca çok tesekkurler. Fakat arı nüfusu sonbahara gore 1/3 oranında azalmış inşallah baharı gorurler benim kızlar bu sene. selamlar...

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Halil abi, Selahattin ve Yalcin hocama degerli yorumlari icin tesekkurler.
Halil abi sen yerde kar varken aciyon kovanlari, demekki bize kotu ornek oluyon :))))
Selattin ve yalcim hocam, abimin dedigi gibi kovanlarda bal durmlari bunda degil ama digerlerinde guzeldi, hatta sirli ballara dokunmayip direk keki gozlere depolayanlar vardi. Ama uyarilariniz dogrultusunda daha dikkatli davranacagiz. tesekkurler.

Ali Türk dedi ki...

Selahattin abi o arılara bir şey olamaz merak etme.Biz kimin arılarının öldüğünü biliyoruz,şurada bahara bir şey kalmadı,orada 12 kovan arı var hepside bahara çıkacaklar,hepsinin anaarısı genç,son bahar beslemesi yapıldı,bilende bilmeyende konuşuyor ona hasta oluyorum.

Adsız dedi ki...

deneme

Adsız dedi ki...

Anaarıyı nasıl bulacağımı sonunda öğrendim:))Aslında arılardan bu kadar korkmasam bende yapmak istiyorum sen arılarla uğraşırken duyduğun huzura mutluluğa baktıkça bende hevesleniyorum.

Adsız dedi ki...

Bu arada balları süzerken çıkan o muhteşem koku ve süzülen baldan tadmak çok zevkli.Birde cildede iyi geliyormuş:))deneyim kazandım:))