21 Ocak 2008 Pazartesi

Ciflestirme kutusu

Binbir cicek marka ciflestirme kutusu tarafimdan gecen sene denendi. TKV nin benzeri. Bu sene bu kutuya ari silkelenecek ve 1 veya 2 adet ana yuzune larva taransferi yaparak sisteme tekrar sokmayi dusunuyorum. Bakalim basarili olabilecekmiyim. Hep beraber gorecegiz. Avantaj olarak kabartilmis peteklerin olmasi ve kutuda daha once arilarin bulunmus olmasi. Bir kovani ana uretim icin ayirmayi dusunmuyorum. Cokca anaya ihtiyacim yok.

Citasiz satiliyor. 4 adet cita alabiliyor. Cita kalinliklari max. yarim cm olmali , fazla oldududunda kapak kapanmiyor. Arkada da kek koymak icin ayri bir bolumu var .

Giris ve cikislar alttan yapildigindan. Yagmacilarin girisi bulmasi zorlasiyor ve iyi sekilde savunma sagliyor.


Alttan gorunus. Alttaki izgara ileri geri hareket ederek tasimada giris deligini kapatir ve kutuda tasima esnasinda guzel bir havalandirma saglar.Ama tasima esnasinda kapak kolaylikla acilabileceginden ayakkabi ipi gibi birseyle baglamak gerekir.



Serbet ile kabarttirilmis petek.

Polen ve Bal depolanmis petek.

2 yorum:

Ali Türk dedi ki...

Tuncay kaptanım o ballı polenli çıtayı bir buzluğa at yazık olmasın.Ağ kurdu bayram etmesin,tebbiri al ve o çıtaları poşetle,kelebek girip tekrar yumurtasını bırakmasın.

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Abi dogru diyorsun. Buzluga atmistim cikardim. simdi sira posetle sarmaga geldii.