25 Nisan 2008 Cuma

Nisan 23 durumlar iyi

Arılara suluk için hazırladığımız düzenek bayagi hosumuza gitti, agaca yer yapıp koyduk. 4 ayaklı hayvanlardan uzak olsunda. Burda en fazla kuslarla paylasırlar sularını. Kovanların tam karşısında, agac gölgesinde guzel bir yer.

Suluk etrafina çakıl taşlarınıda yerlestirdik. Bayaği rağbet gordu, arılar hiç boş bırakmıyorlar. yaklasik 4 lt civarında su kapasitesi var.

Karınca zaralısı ıcın Sayin Kadioglundan aldığımız alçı taktiği uygulandı.. Bayagı etkısı oldu, artık kovan kapagi altinda karınca yuvalanamıyor.

Verilen temel, tel e yapıstırma sırasında zedelendiginden ,alttan bu vazıyette kesmısler. Petek yapıstırmak için en ıyısı aku yontemi. Daha onu yapamadık.




Verilen temel petekler hemen kabartılmıs, ve ana tarafindan yumurta bırakılmış.



Kabartma işlemi tam gaz devam ediyor.









Burda da goruldugu gibi tel gecen kisma bile ana ari yumurta atmış. Demek ki bu kısım temel petege ıyı yapıstırılmış.


Abim FB li ama, arilari Cimbomlu, sarı-kırmızı polenlerle petek gozlerini blokaj yapmişlar. Cıkan yavrunun yerine ana arı yetişemeden poleni basmış.


Bu resimdede gozden cıkmak uzere cabalayan arılar gorunuyor. Çıkında poleni bassınlar...

6 yorum:

muratakın dedi ki...

Sayın Tuncay Erdem:
En son resimdeki görünüm aynı çerçevede yavru polen ve bal olması uygun değil çünkü o ana üremek için çekingen yeterli arısı yok kovanı ısıtmakta zorlanıyor gibi geldi bana veya anası yaşlıda olabilir.
Saygılar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

TUNCAY, YANLIŞ SAYMADIYSAM EGER ALTTAN 6. RESİMDE GÖRÜLEN ÇERÇEVEDEKİ TEMEL PETEK GÜNEŞE MARUZ KALMIŞ VE BEYAZLAMIŞ; O PETEĞİ ARILAR KABARTMAZLAR HABERİN OLA, SONRA NEDEN KABARTMIYORLAR DİYE DÜŞÜNME. GÖRÜŞMEK ÜZERE

TUNCAY ERDEM dedi ki...

murat abi son cerceve idi o, arida biraz sikisik, serbetide fazla verince cikan yavrunun yerine polen ve bali basmislar.

Ugur abi yorum icin sagol. sanirim fotograstan rengi beyaz cikmis. bilgi icin tesekkurler.

Bespelled dedi ki...

İyi günler.

Boğaziçi üniversitesi’nde öğrenciyim. Aldığım bir ders kapsamında arıcılık üzerinde bir araştırma yapıyorum. Amacım, balın kovandan masamıza gelmesine katkısı bulunan insanlarla konuşup bu yolunu çizmek.

Birkaç soru sormak için bir bal üreticisiyle mülakat ayarlamaya çalışıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Projenin teslimatı yaklaştığı için mülakatımı bu hafta içinde yapmam gerekiyor. Öyle bir mülakat için müsaitseniz, ya da müsait olabilecek bir arkadaşınıza beni yönlendirebilirseniz sonsuz minnettar olurum. smart_mask3@yahoo.com mail adresimden benimle irtibata geçebilirsiniz (Not: İstanbul’da ikamet ediyorum)

PS: Türk arıcılık hayranların blog camiası inanılmaz—sayfalar çok güzel. tebrik ederim

Bespelled dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

tuncay gurbettesin dedik bekledik bir aydır aynı manzara görmekten bitik düştük e hadi artık.