14 Nisan 2008 Pazartesi

Cumartesi Arilikta Yapilanlar

Yaptiklari dalak lara ana ari ne guzelde dosemeye baslamis yumurtalari.



Butun kovanlardaki arilar dalak yapmislar. Bazi kovanlarin cok sikisik olmadigi halde bunu yapmasi tuhaf... Dalaklar temizlendi ve kabarmis petek takviyesi yapildi.. Kistan arilar cok zayif cikmisti ama suan masallah iyi bir gelisim icersindeler.



Cumartesi gunu hava kapali ama oldukca sicakti; 27 derece. Cok guzel polen geliyordu. Ayrica arilar purenden nektar almaya baslamis. Bayagi ari gordum puren ciceklerin ustunde. Yukarida gordugunuz kovani purmuz olmadigindan, gazete kagidi ile yaktim, biraz fazla gazete yaktigimdan kovan yanmaya basladi, zor sondurdum:) sonra icersindeki kurumlari kazimakla bayagi ugrastim.
2. resimde gormus oldugunuz 4 cerceli kovani temizledigim kovana aktardim. 2 cercevede balli cerve ekledim, ari sikismaya baslamis.
30-40 akasya fidani buldum , 5 tanesini ektim etrafa, ondan onceki haftada 5 adet ihlamur fidesi ekmistim.. insallah tutarlar. Gerikalan Akasya fideleri ekilmeyi bekliyor, firsat olursa onlarida ekecegim bu hafta.. Bunu herkez yapmali, bizim orda akasya ve ihlamur cok oldugdugu ben genede etrafta bosluk bulup ekmeye calisiyorum.....Sizde yapin...

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Erdem çalışmalar usta arıcı havasında gidiyor.Benimseyince iş çabuk öğrenilip uygulama yapılabiliyor demekki.Ağaç ekme olayı içinde duyarlılığınız için kutluyorum.Herşey mükemmel ve gönlünüze göre olsun.Kolay gelsin.

Ali Türk dedi ki...

Şu fideleri bir an önce ek yaz geldi be, daha ekecemde falan filan yok::))

UĞUR KIRAN dedi ki...

Evet evet aynen ali abinin dediklerine bende katılıyorum, 5 tane dikmeyle olacak iş değil bu; yaz geldi son yagmurlar yagmadan bitir birader şu dikme işini.
Resimde görülen kovanda orta halli olanlardan değilmi, ilave çerçeveler konmuştur heralde dalakların yerine

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Abi resimde gorulen kovan 19 cercevelik kovan, yandigi için siyahlasti belki ondan ufak gorunmustur sana.
Bu arada dunde 10 tane daha ektim geriye kaldı 26 fide.
dahada onemlisi dun 3 tane asirlik ihlamur agacini kurtardik. saran sarmasıkları kestik.. uc dallara kadar uzanmıs, sarmasıgın govdesı baldırımdan kalındı... bu 100 fideye bedeldi bence..:))